Accés al contingut Accés al menú de la secció
Flash 4 Home Consell FP

Actualitat Dijous, 19 de gener de 2017

 
 • Les conselleres Ruiz i Bassa presenten als mitjans de comunicació el Pla d'acreditació i qualificació professionals   (13.01.2017)

  Les conselleres d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, i de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, han presentat en roda de premsa el primer Pla d’acreditació i qualificació professionals, que preveu una oferta de 7.900 places en nou àmbits diferents fins el 2018.

  Els procediments d’avaluació de competències professionals permeten reconèixer i acreditar les competències adquirides al llarg de la vida laboral, mitjançant la feina desenvolupada als llocs de treball o bé en processos d’aprenentatge no formal. Les persones que hi participen poden aconseguir una certificació de les seves competències que els pot servir per arribar a obtenir, amb els complements de formació que s’escaiguin, un títol de formació professional o un certificat de professionalitat. Així doncs, amb aquesta actuació es millora l’ocupabilitat de les persones, es facilita la inserció laboral, el manteniment d’un lloc de treball i la promoció professional al llarg de la vida

 • Aprovat el Primer Pla d'acreditació i qualificació professionals de Catalunya 2016-2018   (02.01.2017)

  El Govern aprova el primer Pla d'acreditació i qualificació professionals de Catalunya. Amb aquesta mesura, es preveu que aquelles persones amb necessitats de qualificar-se professionalment, puguin accedir a processos d'avaluació i acreditació de competències adquirides a través de la seva experiència professional i/o formació no formal.

  El Pla l'han elaborat els departaments d'Ensenyament i de Treball, Afers Socials i Famílies, sota la coordinació del Consell Català de Formació Professional i es pot consultar en aquest mateix web en l'apartat "Àrees d'actuació".

 • Presentació de l'estudi d'inserció laboral dels ensenyaments professionals 2016   (16.12.2016)

  Les dades de l'estudi mostren que la meitat dels graduats i graduades en formació professional treballen 9 mesos després d'haber-se graduat, fet que suposa un creixement de 3,5 punts respecte l'any anterior. La Consellera Ruiz, qui ha presentat l'estudi, destaca: "La formació professional és un dels eixos prioritaris del departament d'Ensenyament, l'FP obre portes i dona eines de cara al futur, per això el Govern ha fet una aposta per aquesta formació, les dades demostren que aquests ensenyaments són un bon camí per l'ocupabilitat i també per la promoció personal."

 • L'Institut Pere Martell participa en un projecte europeu de mobilitat   (31.10.2016)

  L'Institut Pere Martell de Tarragona participa en un projecte europeu de mobilitats de llarga durada per alumnes de formació professional, en el que participen 33 centres educatius de 14 països difents. Els alumnes podran completar la seva formació a través de l'exercici de pràctiques en països europeus. 

 • Ruiz destaca l'aposta de Catalunya per una formació professional integral i contínua al llarg de la vida   (24.05.2016)

  La consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha destacat que “Catalunya té un element important que ens fa diferents, que és la llei d’FP que integra els dos sistemes de formació, la formació professional inicial dels nostres alumnes i la formació per a l’ocupació, que vol donar resposta a les necessitats del mercat laboral”. Ruiz ha ressaltat que aquesta integració dels dos sistemes de formació afavoreix “l’aprenentatge al llarg de la vida” i que la situació actual exigeix “estar en permanent aprenentatge”.

1 | 2 | 3   Següent > Total pàgines: 9

Destaquem
Enllaços relacionats